Marslı Pdf İndir





Marslı romanı son zamanlarda en fazla konuşulan romanların başında geliyor. Özellikle NASA’nın Mars’a insan gönderme projesini resmen başlatması ile en fazla ilgi çeken romanlardan bir tanesi olmayı başardı. Fakat romanın başarısındaki tek etken bu değil.

Kitabın yazarı olan Andy Weir aslında çaylak olarak adlandırılabilecek bir yazar. Genç yaşta yazmaya başlamasına rağmen pek de gerçek yazarlık seviyesine hiç geçmedi. Fakat bilim kurguya olan ilgisi ve NASA’nın Mars projesini başlatması onun bir fırsatı görmesini sağladı ve Marslı romanını yazmaya karar verdi. Fakat bu tarz bir roman çok fazla teknik bilgi gerektiriyordu ve bu Andy Weir’in önünde engel olarak durmadı. Birçok araştırma yaptı ve gerek uzay bilimi gerekse Mars ile ilgili her türlü bilgiyi edinmeye özen gösterdi. Böylece ortaya çok da gerçekçi bir roman çıktı. Sanırım okurları bu kadar etkilemesindeki etken de bunun gerçek olabilme ihtimali.

Andy Weir, Marslı romanında Mars’da mahsur kalan Mark Watney adındaki bir astronotun kurtulma hikayesini anlatıyor. NASA amacında başarılı olmuş ve Mars’a insan göndermeye başlamıştır. Mars’a son gönderilen 6 kişilik ekip bir fırtınanın ortasında kalması ile Mars’ı terk etmek zorunda kalır. Fakat bu sırada Mark Watney’e anten çarpar ve ortadan yok olur. Bunun üzerine ekibi onu ölü varsayarak Mars’ı onsun terk eder.


Sayfa Sayısı:416
Dili:Türkçe
Baskı Yılı:2015

İndirme Linki:


Subscribe for latest Apps and Games


0 yorum :

Yorum Gönder